Фенклуб „Миньор“: „В Пазарджик имаше опит за убийство!“

Вината за грозния инцидент е единствено на ФК "Хебър"

Снимка: Десислава Зонева
11:01 - 03/09/2017

Седмица след ексцесиите на ст. „Георги Бенковски“ в Пазарджик фенклуба на Миньор, распространи декларация за случилото се.
„Ние, привържениците на Миньор (Перник), остро осъждаме акта на насилие и опитът за убийство на наши колеги по време на футболен мач в Пазарджик. Нищо неподозиращи зрители, сред които жени и малки деца, бяха атакувани в по най-долния начин в момента, на влизане на стадиона от някакви комплексари, които с метални пръти нахлуха в сектора ни. Всеизвестно е, че привържениците на Миньор не бягят, така че само късметът и навременната намеса с подръчни средства на председателя ни Петър Илиев предотврати най-лошото.
Както преди години в Ихтиман, така и сега стана ясно, че нападателите са привърженици на столични отбори. Смятаме, че вина за грозния инцидент носи само и единствено ФК Хебър, който не бе осигурил безопасност по трибуните. След многократно гледане на видеозаписа от инцидента, считаме че нашите действия са самоотбрана. За пореден път заявяваме феновете на Миньор не нападат, но и никога не отстъпват.
Умишлено изчакахме с разпространението на тази декларация, за да отминат емоциите.
Призоваваме хората, от които зависи сигурността по стадионите да си свършат работата, за да бъдат избегнати подобни сблъсъци в бъдеще.“, се казва в декларацията.

С подкрепата на: