„Миньор“: „Поклон пред феновете ни!“

Пернишкото дерби завърши без победител

19:26 - 08/04/2017

Ръководството на Миньор, футболистите и треньорите изразиха благодарност за невероятната подкрепа от страна на привържениците си по време на гостуването в Радомир.

„Поклон пред тези хора! След злощастния мач с Чепинец показаха какво е обич към любимия отбор. Благодарим!, заявиха от пернишкия клуб. Дербито на върха в Трета лига между Струмска слава и Миньор завърши без победител 0:0, но за пореден път доказа, че разликата между двата клуба е космическа.

„Жълточерните“ ултраси създадоха невъобразима обстановка на „Градския стадион“ в Радомир и показаха що е клуб с традиции. Мачът започна с по-добра игра на перничани, които създадоха първата опасност още в 8-та минута. Илиян Илиев стреля опасно от 20 метра и принуди Костадинов да прояви рефлекс. 10 минути след това защитник на домакините игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер Таско Тасков прецени, че няма умисъл и подмина нарушението. В 38-та минута вратарят на домакините извади удар на Томислав Павлов, а малко преди това колегата му от Миньор Леонтиев стори същото след шут на Георгиев.

Най-дискусионния момент в мача бе в 56-та минута, когато попадение на Георги Ризов от Миньор не бе зачетено, заради дискусионна засада. Перничани бяха отборът, който се опитваше да играе футбол, но можеше и да загубят. В 60-та минута след грешка на Бахъров Тасев можеше да отбележи, но стреля встрани. Малко след това Леонтиев спаси удар на Аспарухов. 5 минути преди края на мача удар на Митревски премина на педя от десния стълб.

В 90-та минута Миньор остана с човек по-малко. Даниел Стефанов бе замерен с бутилка от трибуните, подаде се на провокацията, запрати шишето обратно и бе изгонен. Част от публиката се опита да го линчува по пътя към съблекалнята и само бързата намеса на полицията тушира напрежението. За радост срещата приключи без сериозни инциденти, но остана въпроса готови ли са съоръжения без инфраструктура да приемат напечени мачове дори от третото ниво на родния футбол.

„Съжаляваме, че не успяхме да зарадваме привържениците си. Те заслужават огромно „Благодаря!“ за подкрепата. Видя се огромната разлика между клубовете ни и начина, по който се опитват да развиват футбола. Можеш да „вземеш“ няколко мача, можеш дори да си първи в класирането, но като нямаш подходящ стадион и най-вече хора, които да те следват, нямаш нищо“, споделиха от пернишкия клуб.

С подкрепата на: