Един век футбол!

Кметът Вяра Церовска откри паметна плоча на ст. "Миньор"

Снимка: minyor-pernik.bg
09:53 - 21/04/2019

Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната плоча по повод 100 годишнината на футбола в Перник. На монумента са изписани 16 имена на хората, които учредяват първия спортен клуб с име „Кракра“.
„Днес е забележителен ден за Перник, защото не всеки има честта да присъства на стогодишен юбилей. Един безспорно значим празник за отбора, наследник и продължител на любимата „жълто-черна идея“, отборът, сочен като една от емблемите на нашия град, отборът на „Миньор“ (Перник). „Жълто-черните“ винаги са имали най- вярната публика, която доказа, че в Перник футболът е обичан. Всеки спорт впечатлява с уменията и възможностите, но играчите на футбола са тези, които грабват сърцата на своите фенове и те остават верни на любимия си отбор винаги и докрай“, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че любовта към футбола е сформирала и отбора на „Миньор“ (Чикаго).
На официалната церемония по откриването присъстваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, председателят на ОС на БФС Валентин Лазаров и разбира се, ветерани и фенове на клуба. В празничната програма участва Духовият оркестър, а неин водещ беше спортният експерт Десислава Стойова.
„Футболът е уникална игра и това е доказано. Кара те да се чувстваш особено. За играчи и фенове той е като енигма. В моменти на загуба е страдание, дори отчаяние, но в моменти на възход и победа е забавление и триумф. Сравняват го с театъра, оприличават го на изкуство. Футболът е едновременно война за победа и завладяваща любов към играта….затова го определят като „световен феномен“. Наричат го още „Цар Футбол“, сподели Стойова.
Председателят на ОС на БФС – Перник Валентин Лазаров връчи специален плакет на футболния съюз на една от легендите на Миньор 90-годишния Тодор Евстатиев – Тоци.

С подкрепата на: