В Банско пробват селски номера с цените на билетите

Ръководството на "Миньор мигновено сезира Зоналния съвет

Снимка: Десислава Зонева
19:08 - 10/08/2017

В Банско се опитват да въртят селски номера в навечерието на първия кръг на Югозападната Трета лига. В събота изпадналия от професионалния футбол клуб приема Миньор на стадион „Св. Петър“, а мачът е с начало 18 часа. Очаква се „чуковете“ традиционно да бъдат подкрепени от повече от 100 свои привърженици. Според появили се информации, от Банско предвиждат да надуят цената на билетите за перничани на 5 лева, докато местните ще влизат на стадиона срещу талон от 2 лева.
Ръководството на Миньор реагира светкавично и уведоми за своеволието Зоналния съвет на БФС. Утре пернишкият клуб ще внесе и официална жалба в защита на своите привърженици. От Миньор ще настояват за стриктно спазване на Наредбата на БФС, според която цената на билетите за привърженици на двата отбора не може да бъде различна, освен случаите, когато двата клуба са се споразумели за друго (чл. 33, точка 6, буква б).
„Като ръководство няма как да влезем в преговори, които ще ощетят привържениците ни. Миньор го има близо 100 години благодарение гражданите на Перник и няма как да допуснем подигравки с тях.“, заяви членът на УС на Миньор Денислав Захариев.
Феновете на Миньор се събират в събота в 15 часа на паркинга на автогарата и ще тръгнат организирано към курортното градче в 15,30 часа.

С подкрепата на: