Велизар Димитров: Футболни хора ме предупреждаваха за Железов

Отсъждането е престъпление спрямо нашия отбор, категоричен е Христо Янев

Снимка: minyor-pernik.bg
16:17 - 14/08/2022

Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров реагира остро на решението на Валентин Железов да отмени в последната минута гол в полза на Миньор в дербито срещу Монтана.

“Бях виждал много неща във футбола, но решението на г-н Железов да отмени кристално чистия ни гол в 89-та минута за сетен път показа защо нивото на българския футбол е такова и липсват сериозни инвеститори за развитието му. Рядко коментирам съдийските решения и винаги съм бил толерантен със съдиите. Поздравявам ги след мач дори да са отсъдили нещо в наш ущърб. Приемал съм пропуските за човешки грешки, но това, което направи Железов е престъпление. Много хора близки до футбола ме предупреждаваха в деня на мача за предполагаемите решения на Железов. Оказаха се прави. Говорих с едни от най-големите имена в родното съдийство от близкото минало и са категорични, че голът е абсолютно редовен”, категоричен бе Димитров.

“След мача поздравих съдиите, но след това изгледах ситуацията и си връщам думите назад. Железов имаше отлична видимост и бе заел прекрасна позиция, за да знае, че голът е абсолютно чист. Отсъждането е престъпление спрямо нашия отбор. Ако търсят уважение, то нека покажат, че го заслужават”, заяви наставникът на перничани Христо Янев.

С подкрепата на: