Юри Васев отново начело на „Миньор“

Славчо Павлов е новия спортен директор на "чуковете"

Снимка: minyor-pernik.bg
17:25 - 21/12/2018

Юри Васев ще води Миньор, реши УС на клуба. Специалистът се завръща начело на „чуковете“ след като през последните 4 години бе част от проекта Лудогорец, като треньор на младежката гарнитура на разградчани. Заедно с наставника в родния клуб се връща и Славчо Павлов, който получава цялата спортно-техническа власт. Двамата вече започнаха работа по селекцията за пролетния полусезон, като целта е да поставят основите на изграждането на перспективен отбор, който да играе атрактивен футбол. В щаба на Васев остават Антон Евтимов и Емил Варадинов.
През есента Миньор изостана на 20 точки от първото място, въпреки че направи скъпа селекция през лятото и разочарова феновете си. Двете треньорски смени и привличането на бившия национал Георги Славчев за спортен директор също не дадоха резултат, което накара ръководството да търси решение за бъдещето.
„Всяка година тръгваме с голямата кошница , с големите амбиции и накрая незавършваме добре. Голяма част от обезпечението на отбора поема Общината, както и поддръжката на тренировъчните терени. Затова искам да заявя в навечерието на Коледа, че всички сме обединени с една мисия – да намерим облика на клуба и да променим стил на игра на отбора“, сподели членът на УС Денислав Захариев.
През втория дял от първенството „жълто-черните“ няма да разчитат на вратаря Станислав Димитров, а също така на Мартин Василев, Иво Иванов, Денил Селимински, Божидар Атанасов, Петър Тончев, Стоян Кадифчин, Георги Славчев, Иво Стоянов и Тодор Чаворски.
Първото ново попълнение е Алекс Георгиев, който ще се бори за титулярно място на вратата с Даниел Леонтиев.
„Отправили сме предложения към още няколко момчета и чакаме решенията им. Желанието ни е да върнем миньорския дух в отбора и разбира се да играем добър футбол. Убеден съм, че с много работа и търпение нещата ще се случат.“, каза Славчо Повлов.

С подкрепата на: