„Че Миньоро, е отборо!“ разбраха в Банско

"Чуковете" с трудна победа във важен момент

Снимка: Десислава Зонева
00:48 - 13/08/2017

Миньор очаквано за феновете и изненадващо за враговете си тръгна с победа в новия сезон на Югозападната Трета лига. Перничани взеха трудна, но сладка победа над добрия отбор на Банско в мач с много превратности. „Чуковете“ се наложиха с 1:0 и зарадваха над 100-те свои привърженици, напълнили сектора за гости на стадион „Св. Петър“.
Опасенията, че абдикирането на капитана Томи Павлов ще се отрази на отбора се оказаха безпочвени.
Перничани започнаха мобилизирано и в 6-та минута взеха психологическо предимство. Кристиян Ковачев бе фаулиран от Сандев в момента, когато излизаше сам срещу Юсев и домакините останаха с човек по-малко. Ударът на Любо Илиев от прекия свободен удар обаче попадна в левия стълб.
В 38-та минута гостите вече ликуваха. Любо Христов изпълни коварен свободен удар и Ковачев наказа несигурната намеса на вратаря с добавка отблизо.
Малко по-късно Фикийн с лакет отвори аркада над дясното око на стража на Миньор Леонтиев.
През втората част Банско натисна, а „чуковете“ останаха с 9 човека след два бързи червени картона на Денис Николов и Влади Гогов. Въпреки това възпитаниците на Данаил Бачков показаха характер, стигнаха до заслужен успех и потвърдиха „Че Миньоро е отборо!“.

С подкрепата на: