Томислав Павлов донесе 9-ти успех за „Миньор“

Разликата от втория набъбна на 8 точки

Снимка: zapernik.com
09:42 - 06/10/2019

С гол на Томислав Павлов в 59-та минута Миньор се наложи над Ботев (Ихтиман) и записа 9-та победа за сезона. Успехът увеличи разликата пред втория в класирането на 8 точки.
Срещата започна равностойно, като гостите първи създадоха ситуация за гол, но ударът на Кристиян Димитров в 14-та минута премина над вратата. Търпеливо и методично перничани натиснаха и до почивката пропуснаха няколко положения. В 23-та минута хубава атака отдясно изведе Гогов на добра позиция, но той се засуети и сгреши. Малко по-късно отново Гогов опита удар, който попадна в ръцете на вратаря. В 35-та минута гредата помогна на ихтиманци. Чиликов засече с глава центриране от корнер, топката тупна в земята и срещна рамката. В следващата атака Павлов също с глава среля покрай левия стълб.
Отбраната на Ботев се спука след час игра. Стивън Милчев навърза трима и намери Павлов на границата на наказателното поле. Последва удар с левия крак в обратния ъгъл за 1:0.
До края на срещата Миньор продължи да търси второ попадение, но вратарят на гостите Вилислав Мичев запази вратата си суха.
Въпреки загубата тимът на Валери Свиленов, който заради наказание изгледа мача от трибуните, показа добър футбол.

С подкрепата на: