Съдия спря Миньор в Монтана

Въпреки чудесната игра, чуковете не успяха да се “справят” и с рефера и загубиха с 1:2

15:51 - 02/04/2022

Футболистите на Миньор Перник изиграха отличен мач, но въпреки това загубиха с 1:2 гостуването си в Монтана, като везните бяха наклонени в полза на домакините от спорни съдийски отсъждания. Главният рефер Красимир Кръстев показа жълт картон на Димитър Савов още в първата минута при само едно извършено нарушение. В 40-та минута Кръстев вдигна второ официално предупреждения на десния защитник на Миньор в ситуация, в която той дори не докосна Мартис, а несправедливостта бе призната дори от домакините. Малко преди това реферът отсъди дузпа в полза на Монтана, но за щастие се случи нещо рядко виждано по футболните терени. Асистентът от далечната страна се намеси и подсказа на колегата си, че Владимир Цеков е симулирал и решението бе отменено, като нападателят получи жълт картон.
През тази част много силно за Монтана игра Лиандро Мартис, от който идваше всичко по-опасно пред Даниел Леонтиев, а той “изработи” и червения картон за Савов. Любопитното е, че Красимир Кръстев демонстрира абсолютно различен стандарт при отсъждание на нарушения и показване на картони, като си затвори учите при брутално влизане в глезена на опорния крак на Мартин Смоленски от страна на играч на Монтана. По всички футболни закони това е червен картон, но такъв не бе показан.
В продължението на първата част Монтана поведе. Фудил центрира от корнер, получи се разбъркване в наказателното поле на перничани, при което Айтов отправи удар, а на далечната греда Стефан Цонков от метър на празна врата нямаше как да сбърка.
През второто полувреме играчите на Миньор Перник играха много по-тактически правилно и в 64-ата минута стигнаха до изравнителен гол. Вездесъщият в този двубой Емил Ценов получи отляво, стигна до границата на наказателното поле и центрира по брилянтен начин с външен фалц, а Борис Тютюков бе изпуснат от Цонков и с глава вкара за 1:1. И когато се очакваше да се стигне до пълен обрат реферът Красимир Кръстев отново се “намеси”. Той не отсъди нарушение срещу Методи Костов в центъра, от което тръгна атака, при която Уамри центрира прецизно и Мартис с глава не остави шансове на Леонтиев.
Този гол не пречупи миньорци и те тръгнаха в атака, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.
Проблемът не е толкова в загубата, а във вече налагащата се тенденция – в трето поредно гостуване Миньор Пк завършва в намален състав, след червен картон. Интересно как ще бъде след седмица в Радомир?
Именно поради тази причина след мача наставникът на чуковете Христо Янев си пожела на водещите отбори във втория ешалон да свирят доказани рефери.
“Трябва да поздравя момчетата за старанието. Дребни ситуации след картона не ни позволиха да се поздравим поне с точка. Важна е реакцията след гола. Поведението на всеки един беше страхотно. Трябва да търсим това ниво на представяне навън. Искахме да се надиграваме, да покажем нашето лице, но картонът повлия. Когато играят такива отбори, трябва да дават съдии, които са на нивото на тези отбори. Много неща са в главата ми. Мога да кажа много неща. Трябва да ни дават топ съдии на отборите, които показват добро ниво.
Бяхме перфектни. Всичко, което искахме се получи. Трудно е да се защитаваш цял мач с човек по-малко. Стигнахме до 2-3 ситуации за гол. Въпрос на време е този отбор да разбере стойността си. Ако наистина искаме да променим нещата във футбола ни, трябва да се направи глобална среща – треньори, ръководители. Всеки да изкаже своето мнение, защото нещата, които се случват във Втора лига не съответстват на големите държави”, каза Янев

С подкрепата на: