Перник готви уникален мач за вековния юбилей на „чуковете“

"Миньор" (Перник) от два континента си дава среща през юли

Снимка: minyor-pernik.bg
21:07 - 23/01/2019

Стогодишнината на Миньор ще бъде отбелязана по уникален начин, стана ясно след среща при заместник кмета на Перник Денислав Захариев. За първи път два клуба от два различни континета с едно и също име ще си дадат среща на заления терен. През юли един срещу друг ще се изправят вековният Миньор (Перник) и 8-годишният „Миньор Перник“ (Чикаго), който е най-високо котирания български тим извън границите на страната ни.
На днешната първа работна среща, на която присъства треньорът на „Миньор Перник“ (Чикаго) Емил Миланов, Денислав Захариев, представители на Миньор (Перник) и фенове бяха обсъдени редица мероприятия, които да отбележат юбилея на футбола в миньорския град.
В същото време Миньор привлече още двама нови футболисти и почти приключи със селекцията си за пролетта. Спортният директор Славчо Павлов се договори с полузащитниците Виктор Василев и Веско Васев и двамата вече започнаха тренировки с „чуковете“.
В петък перничани ще изиграят първата си контрола за годината, като ще гостуват на Левски U19 на „Герена“. Двубоят е с начало 14 часа.

С подкрепата на: