Ново дребно камъче спъна „Миньор“

Перничани без шансове за първото място след 2:2 с Пирин (Разлог)

Снимка: Десислава Зонева
11:01 - 21/05/2017

Пирин (Разлог) се превърна в поредното дребно камъче, което спъна Миньор. Двата отбора завършиха 2:2, а перничани загубиха и теоритични шансове за първото място, след като изостанаха на 7 точки от Струмска слава.
Домакините започнаха сковано и още в 4-та минута бяха изоставащи в резултата. Бившият футболист на Миньор Христо Петров надбяга централните защитници Радослав Митревски и Мирослав Иванов и под плонжа на Леонтиев откри резултата. Миньор отвърна с удар на Илиев, който обаче попадна в ръцете на Палаханов.
В 30-та минута тимът от Разлог можеше да реши мача, но Леонтиев спаси удар с глава на Кацимерски. При следващата атака вратарят на гостите повали в наказателното поле Георги Ризов. Отсъденият наказателен удар бе реализиран от Томислав Павлов.
Малко преди почивката след центрирате на Варсанов от фаул топката срещна сглобката на вратата на Миньор.
Втората част бе копие на първата. В 49-та минута след остро центриране на Варсанов Родов с глава отново попари „чуковете“ – 1:2.
До края на мача перничани се опитаха да стигнат до обрат, но силите им стигнаха само до ново изравняване чрез Павлов в 63-та минута. Голмайсторът можеше да се превърне в герой за Миньор малко по-късно, но останал сам срещу Палаханов не успя да го преодолее.

С подкрепата на: