„Миньор“ чака „Черно море“ за Купата

"Чуковете" удариха "Черноморец" (Балчик) с 2:0

Снимка: minyor-pernik.bg
03:08 - 05/09/2021

Миньор чака Черно море в първия кръг от турнира за Купата на България, след като удари Черноморец в Балчик. Пред погледа на треньора на варненци Илиян Илиев, „чуковете“ се наложиха с 2:0. И двете попадения паднаха след почивката, а техни автори станаха Иван Вълчанов и Методи Костов.
За срещата Христо Янев бе дал почивка на част от футболистите, които редовно започват мачовете за първенство, но това не се отрази на поведението на тима. Миньор започна по-активно и нито за миг не изпусна владеенето на двубоя.
В 12-та минута Казаков шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря. Малко по-късно Йосифов не намери целта от чиста позиция, шутирайки над вратата. В 23-та минута стража на домакините Иван Иванов трябваше да боксира удар на Казаков, а секунди преди почивката бранител изчисти от голлинията, насочената от Вълчанов топка.
През втората част Черноморец се опита да погледне по-смело напред и успя на два пъти да създаде работа на Алекс Георгиев.
В 71-та минута перфектна многоходова атака започната от Йосифов и преминала през Казаков завърши с точен удар на Иван Вълчанов – 0:1.
Методи Костов оформи крайния резултат, след като отигра по отличен начин изритана напред от Георгиев топка.

С подкрепата на: