„Миньор“ с първо домакинство в професионалния футбол от 22 май 2013 година

"Чуковете" приемат "Спортист" (Своге) от 17,45 ч

Снимка: minyor-pernik.bg
14:45 - 13/08/2020

Миньор приема утре от 17,45 часа Спортист (Своге) в мач от втория кръг на първенството на Втора лига. Домакинството е първо за „жълточерните“ в професионалния футбол от 22-ри май 2013 година, когато тимът бе в елита.
„Срещата срещу Спортист (Своге) ще бъде със свободен вход. Нашите привърженици не изоставиха отбора през дългите 7 години в трета лига и това е един реверанс към тях. Надяваме се утрешния мач да се превърне в празник за футболен Перник още повече, че преди началото му момчетата ще бъдат наградени за завоюваното първо място през отминалия сезон.“, заявиха от Миньор.
От клуба призовават феновете да спазват всички изисквания на здравното министерство, за провеждане на спорни мероприятия на открито.
„Съвместно с момчетата от фенклуб Миньор правим организация да се спазват правилата за 50% запълненост на стадиона и спазване на дистанция. Призоваваме съгражданите ни за отговорност, покрапяйки отбора“, заяви членът на УС на клуба Мартин Жлябинков.
Двубоят ще бъде излъчен директно в каналите на „Нова Броудкастинг Груп“.
Срещата със Спортист почти сигурно ще пропусне Любомир Христов, който лекува контузия. Всички останали футболисти са здрави и са на разположение на старши треньора Юрий Васев.

С подкрепата на: