„Миньор“ с подкрепа за малкия Ради

"Жълточерните" призовават перничани да са включат в инициативата

Снимка: minyor-pernik.bg
11:41 - 03/09/2021

Миньор се включи в инициативата за подкрепа на малкия Ради. Часове преди да отпътуват за двубоя си от втория предварителен кръг от турнира за Купата на България срещу Черноморец (Балчик) „жълточерните“ подариха на 5-годишния перничанин фланелка с автографи и скромна сума (спрямо необходамата), която да му помогне в битката му за оздравяване.
От няколко месеца детето е с официална диагноза детски аутизъм. За съжаление Ради изпада в непрекъснати кризи, които се изразяват в самонараняване и понякога става агресивен и към други хора. Лечението в България на детския аутизъм е конвенционално и не дава достатъчно добри резултати.
След месец на малкия перничанин му предстои пътуване до Украйна за вливане на стволови клетки. Семейството с много усилия е осигурило средства за първите две вливки, но според лекарите са необходими около шест.
За съжаление фонда за лечение на лица в чужбина не финансира вливането на стволови клетки и поради тази причина се налага семейството само да събере нужните пари.
Футболен клуб Миньор призовава своите привърженици да са включат в инициативата. При следващия домакински мач срещу Монтана на пернишкия стадион ще бъдат поставени кутии за събиране на средства с надеждата да се преборим Ради да оздравее и в бизко бъдеще да с нас на всеки мач.
Банковата сметка е BG89BPBI79471062598901 титуляр Габриела Велизарова Георгиев в полза на Радослав Радославов Иванов.

С подкрепата на: