„Миньор“ с куп положения срещу третия в класирането

"Лудогорец 2" с късметлийска точка в Перник

Снимка: sportal.bg
19:06 - 17/02/2021

Миньор и Лудогорец 2 закриха 18-ия кръг от Втора лига, като спретнаха равенство 0:0 помежду си в Перник . Двата тима играха на леко заснежения стадион “Миньор”, като по време на мача се чуваха и феновете, които бяха застанали зад оградата на едната врата. Привържениците пееха, палеха димки и бяха опънали транспарант с искане за отваряне на стадионите. Привържениците, Община Перник и юноши от школата, пък положиха огромни усилия за почистването на терена от 35-сантиметровата снежна покривка.
Първите минути двата тима стояха равностойнно, като в 5-ата минута Галчев стреля с глава, но топката излезе в аут. Десетина минути по-късно Васев опита късмета си, но отново неточно. В 25-та минута защитникът на Лудогорец Георги Вълчев се оказа последна преграда след неумела намеса на вратаря.
Малко преди края на първото полувреме Борис Галчев нанесе хубав удар от дистанция, но вратаря на “орлите” изби. Втората част започна по-активно за перничани, но до по-опасни положения през първите минути така и не се стигна. В 70-ата минута пред домакините от Перник се откри най-чистата възможност в мача. След центриране отдясно на Галчев топката като по чудо не влезе във вратата.
Срещата бе изгледана от куп футболни специалисти – треньорът на младежкия национален отбор Александър Димитров, Ивайло Йорданов, Явор Вълчинов, Николай Чавдаров и Христо Коилов. За първия мач на Миньор на трибуната бе и кметът на Перник Станислав Владимиров.

С подкрепата на: