„Миньор“ си върна традициите в Симитли

"Чуковете" удариха с 4:1 пред невероятната си публика

Снимка: minyor-pernik.bg
01:28 - 20/05/2018

Миньор се върна към истинското си лице в Симитли, където удари с 4:1 местния Септември. Резултатът от този мач обаче няма никакво значение, защото перничани постигнаха нещо по-важно. Върнаха традицията, отбор и фенове да са едно цяло. Да са заедно и да се забавляват.
Подкрепени от сериозна агитка, която не млъкна 90 минути, футболистите на Миньор изиграха най-силния си мач навън и прегазиха съперника си.
В 24-та минута абитурентът Кристиян Слишков се възползва от отлична асистенция на Лъчезар Георгиев и откри резултата. От своя страна домакините отговориха с добра възможност, но Костурков пропусна.
В 38-та минута Стоян Кадифчин остана сам срещу вратаря на Септември Узунов, но би в тялото му. При добавката Антон Атанасов също сгреши.
Надмощието на Миньор даде резултат в 41-та минута, когато Влади Гогов засече с глава центриране на Илиян Илиев от корнер за 0:2.
В началото на втората част „чуковете“ създадоха още 3 прекрасни възможности, пропиляни от Кадифчин, Антон Атанасов и Слишков.
Домакините се върнаха в мача в 75-та минута, когато Боби Хазуров бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Аличков в пеналта.
Малко по-късно Леонтиев отчая домакините, спасявайки удар на Хазуров отблизо.
В 85-та минута Слишков догони лошо върната топка и бе фаулиран в наказателното поле от вратаря на Септември. Стоян Кадифчин превърна в гол отсъдения наказателен удар. Крайното 1:4 оформи Денислав Балев, който се възползва от перфектно подаване на Димитър Савов.

С подкрепата на: