„Миньор“ прегази „Вихрен“ класически и дръпна на върха

Бивш вратар на "чуковете" спаси гостите от разгром

Снимка: sportal.bg
09:35 - 08/09/2019

Миньор прегази Вихрен с класическото 3:0 и остана еднолично на върха в Югозападната трета лига. Пред около 1000 зрители, които не спряха да подкрепят отбора, възпитаниците на Юрий Васев не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и логично стигнаха до успеха. Бившият вратар на „жълточерните“ Ферди Мюмюнов спаси гостите от разгром, след като извади куп положения.
През първото полувреме попадения не паднаха, въпреки няколко добри възможности. В 9-та минута Гогов изведе Йосифов, но ударът му мина встрани. Малко по-късно Томислав Павлов шутира покрай десния стълб.
В 43-та минута Калоян Йосифов преодоля двама, излезе сам срещу вратаря, но предпочете силата и сгреши.
През втората част Миньор увеличи оборотите и само добрите намеси на Мюмюнов оставиха Вихрен в мача до средата на полувремето. Вратарят спаси удари на Павлов и Гогов, но в 70-та минута бе принуден да капитулира. Даниел Гогов центрира от ляво, Слишков с глава свали към Йосифов, който вкара шестия си гол за сезона.
Вихрушката в половината на санданчани продължи и донесе още две попадения, реализирани от резерви. Стивън Милчев се възползва от пас на Йосифов за 2:0, а в 90-та минута Савов поднесе топката на Йоан Маринов за класическия успех.

С подкрепата на: