„Миньор“: „Не сме виновни за скритата зараза в Струмска слава“

Всички перничани, играли в мача са доказано здрави

Снимка: minyor-pernik.bg
16:36 - 06/11/2020

Футболен клуб „Миньор – Перник“ с изненада научи, че е виновен за умишлено критата зараза от коронавирус в Радомир.
Само зле образован и неинформиран човек може да изрече: „Досега сме се пазили. Но за мен нещата дойдоха от гостуването на Миньор. Там имаха трима заразени и вижте какво се случи с нас. Сега остава ние да отидем в Добрич и там да се разболеят тези, които не успяха първия път“.
Ръководството на Миньор е категорично, че здравето и живота на хората стои над всичко и отговорно спазва протокола, разписан от Министерството на младежта и спорта и Медицинската комисия при БФС. Нещо повече, ние като клуб, който бе засегнат Ковид 19 още преди няколко месеца, не можем да се правим на „тарикати“ и ще обясним защо:
И в двата случая при поява на вируса при наши футболисти сме реагирали бързо и професионално.
През месец август при поява на симптоми предизвикахме тестове и карантинирахме отбора с ясното съзнание, че това може да се отрази на подготовката и цялостното ни представяне през сезона. През изминалата седмица след срещата с Пирин, наши футболисти се оплакаха от неразположение през почивните два дни дадени на отбора. Последваха незабавни тестове още в понеделник, които бяха отрицантелни. Въпреки това след ден на Янко Сандански бе направен втори PCR, оказал се положителен. Последваха нови тестове за всички в клуба в два последователни дни (четвъртък и петък), карантина за още трима футболисти и осакатен състав, но само със здрави състезатели, дали два отрицателни резултати в изследванията. ФК Миньор – Перник може да докаже документално, че е предприел всички необходими мерки, за да запази здравето на своите и съперниковите футболисти, оставяйки на заден план резултатът от футболната среща със Струмска слава.
В същото време до нас през цялата минала седмица достигаше информация за болни футболисти в Радомир и липсата на тестване, въпреки симптоматиката. Оставяме на съвестта на колегите от ръководството на Струмска слава и на клубния им лекар многото положителни проби при тях.
Нито Миньор, нито БФС са виновни за липсата на отговорност.
Бъдете здрави!

С подкрепата на: