„Миньор“ започна с чиста победа

3 415 лева са събраните средства за лечението на Стиви

Снимка: minyor-pernik.bg
19:06 - 19/02/2022

Миньор започна с чиста победа 2:0 2022 година. „Чуковете“ се наложиха над Янтра и зарадваха над 600-те зрители дошли да подкрепят отбора, а също така пернишкото момче Стивън Бориславов, което се бори с коварна болест. 3 415 лева е сумата, която ще постъпи по сметката на младия футболист още в понеделник. Миньор изказва огромна благодарност и на 7-те привърженика на Янтра, дошли да подкрепят отбора си и станали съпричастни към каузата едно момче да получи шанс да живее.
Срещата започна с надмощие на Миньор, но първото попадение падна след половин час игра. Мартин Смоленски завърши по превъзходен начин самостоятелен пробив за 1:0. Преди това перничани на няколко пъти се разминаха с гола.
През втората част „жълточерните“ необяснимо преотстъпиха инициативата на гостите си, но те трудно достигаха до чисти възможности. В 73-та минута Иван Петков пропусна най-чистото положение за габровци, като от няколко метра с глава стреля покрай вратата.
Точка в спора сложи Методи Костов в 81-та минута, когато направи добавка след шут на Виктор Райчев и намеса на вратаря Цинцарски.

С подкрепата на: