„Миньор“ започна със 7 нови

Двама ще се присъединят следващите дни

Снимка: Десислава Зонева
17:30 - 10/01/2018

Футболистите на Миньор излязоха на първа тренировка за годината на стадиона в “Димова махала” със седем нови попълнения. Още двама ще се присъединят към отбора следващите дни. Утре се очаква първо занимание да направи вратарят Едуард Мечикян, а Стоян Кадифчин е болен и ще закъснее с тренировките.
Новите имена в отбора са – Божидар Атанасов, Антон Атанасов, Виктор Райчев, Денил Селимински, Лъчезар Георгиев, Майк Кръстев и Денислав Балев, който се завърна в състава след бригада в САЩ.
Футболистите бяха приветствани от новия старши треньор Николай Тодоров – Кайзера.
„С времето ще се опознаем по-добре и моя начин на работа, който ще ви предложа. Има футболисти, с които съм работил и ще бъдат в полза в разговорите между вас. Нивото ще поддържам на професионален футболен клуб, въпреки че отборът в момента е в аматьорския футбол. Всичко зависи от вас и вашите качества. Обичам да работя с хора, с които да си имаме взаимното уважение и увереност“, посочи Кайзера.
„Миньор“ е особено животно, което може да бъде ранено, но не може да бъде убито. Много пъти през години отборът е бил раняван и изхвърлян откъде ли не, но винаги оцелява заради феновете си“, с тези думи се обърна към момчетата от футболния клуб на “Миньор“ зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев.
„През изминалия полусезон отново бяхме ранени. Завършихме на място, което не ни подхожда. Сега само от вас зависи, които останахте в отбора и новите попълнения, за да се излекуваме, да оцелеем от раните. Това ще стане гол след гол, мач след мач и победите, които ще постигаме през пролетта. Трябва да направим отбор , който ще следва целите си, а те са ни ясни – през 2019 година „Миньор“ да влезе в професионалния футбол. Това означава, че днес всички заедно полагаме основите за реализирането на този проект“, сподели Захариев и допълни, че трябва да играят като отбор и да разчитат на човека до себе си, защото всеки индивидуално е много добър, но футболът е отборна игра.

С подкрепата на: