Методи Костов е първото ново попълнение на „Миньор“

Божидар Васев също подписа за две години

Снимка: minyor-pernik.bg
21:03 - 03/06/2021

Методи Костов – Джек е първото ново попълнение на Миньор за новия сезон на Втора лига. Днес нападателят и изпълнителният директор на клуба Велизар Димитров подписаха контракт за две години. За таранът от Ново Делчево това ще е втори престой в Перник, след като през сезон 2013/2014 водеше „жълточерната“ атака и реализира 8 попадения за „чуковете“. В кариарата си Костов е носил още екипите на Пирин (Благоевград), Септември (Симитли), Литекс (Ловеч), Велея (Стара Загора) и Ботев (Гълъбово). През есента бе в редиците на Вихрен (Сандаски), където реализира 15 попадения.
Другата добра новина за Миньор е, че най-ефективният футболист през пролетта Божидар Васев също подписа с клуба. Полузащитникът, който донесе куп точки за „чуковете“ с важните си попадения ще носи „жълточерния“ екип в следващите два сезона.
Междувременно стана ясно, че основната част от подготовката на възпитаниците на Христо Янев ще се проведе в Етрополе, като вече са договорени и 4 контролни срещи с Царско село, Марек, Ботев (Ихтиман) и Чавдар (Етрополе). Уредена е проверка и с Литекс, но тя ще зависи от програмата на първенството в първите кръгове на Втора лига.

С подкрепата на: