За едно полувреме „Миньор“ прескочи „Рилецо“ за Купа АФЛ

Следващият съперник на "чуковете" е "Септември" (Симитли)

Снимка: minyor-pernik.bg
18:56 - 13/11/2019

Миньор продължава в следващия кръг от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, след като победи с 5:3 Рилски спортист на стадион „Бончук“ в Дупница. На перничани им бе необходимо само едно плувреме, за да предопределят крайния победител в сблъсъка. Юрий Васев даде на голяма част от футболистите, които играят по-малко да започнат в мача, а възпитаниците му се оттеглиха на почивка с 4 гола аванс.
Още в 30-та секунда Йоан Маринов изскочи сам срещу вратаря на символичните гости и се разписа за 1:0. Само 10 минути по-късно Даниел Гогов удвои от наказателен удар, отсъден за игра с ръка в пеналта. Превъзходството на Миньор бе смазващо, а положенията пред вратата на Рилецо следваха едно след друго. В 22-та минута вратаря Матин се разтегна и извади шут на Гогов, а малко по-късно Маринов пропусна от чиста позиция.
В 40-та минута Маринов поправи грешката си и с глава направи 3:0, а секунди преди края Гогов също вкара втори гол след асистенция на Киров.
Малко след почивката Кристиян Слишков бе изведен сам срещу Матин и не сгреши – 5:0.
Огромната разлика в резултата доведе до отпускане в редиците на перничани и те доиграха срещата като на тренировка. Намалените обороти дадоха възможност на самоковлии да живнат и те се възползваха, правейки загупата си почетна с три попадения дело на Миленков, Аджов и Тодоров.

В следващия кръг от надпреварата Миньор среща Септември (Симитли), а двубоят е само 4 дни след мача за първенство между двата отбора.

С подкрепата на: