Втори пореден успех за „Миньор“

Божидар Васев отново бележи за 1:0

Снимка: minyor-pernik.bg
09:22 - 07/03/2021

Миньор постигна втори пореден успех през пролетта, след като се наложи с 1:0 над Нефтохимик в Бургас. Попадението за „чуковете“ бе дело на Божидар Васев, който отново се разписа с глава. Със спечелените 3 точки перничани вече са на по 14 точки от опасната зона и третото място.
Двубоят в бургаския квартал „Лазур“ започна с натиск на Миньор и още в 5-та минута пред Борислав Будинов се откри възможност, но ударът му с глава премина покрай десния стълб.
По-активните действия на гостите дадоха резултат 10 минути по-късно. Галчев центрира от корнер, Славчев с глава отклони топката на далечна греда и за Божидар Васев не бе трудно да я прати в мрежата.
В самия край на полувремето „чуковете“ на два пъти бяха близо до втори гол. Първо Боби Будинов с глава, но топката закачи бранител и излезе в ъглов удар. След изпълнението на корнера Славчев засече с глава, но ударът му премина на сантиметри над вратата.
През втората част чистите положения отново бяха пред вратата на бургазлии. В 63-та минута Мирослав Будинов свали топката в наказателното поле, а от няколко метра Славчев не намери целта.
Малко по-късно и Мирослав Будинов пропусна добра възможност.
В края домакините опитаха стихиен натиск, но така и не застрашиха вратата на Миньор.

С подкрепата на: