Алекс Праматаров: Не се замислих дали да приема офертата на Миньор

Дойдох, заради треньорите и феновете, а мечтая още следващата година да влезем в елита

Снимка: minyor-pernik.bg
13:31 - 10/06/2022

Полузащитникът Александър Праматаров е едно от новите попълнения на Миньор Перник. Роденият на 17 януари 2000 година футболист до този момент носеше екипа на Марица Пд, като бе определен за най-добър млад играч в клуба, който е известен с това, че от него са тръгнали за големия футбол не едно и две велики имена. Вчера той направи първа тренировка под ръководството на Христо Янев. Малко след това Алекс говори за клубния сайт. Ето какво каза.

Алекс, колко бързо взе решението да облечеш жълто-черната фланелка на Миньор и какво те накара да приемеш?
Не се колебах дълго. Дори мога да кажа, че решението го взех почти веднага и просто трябваше да уточним детайли. И не говоря за лични условия, а за това кога, как и така нататък. Аз много добре осъзнавах, че получавам шанс да работя с хора, на които съм се възхищавал, докато са били футболисти. След това бях впечатлен от отзивите за тях, които чувах за работата и професионализма им в Миньор Перник. Убедих се във всички тези думи, когато ми се обадиха и когато проведохме разговорите за моя трансфер. Спечели ме още това, че усетих, че треньорите и изпълнителният директор Велизар Димитров са поставили основите на амбициозен проект и целите на отбора са високи.
Проведе вече първа тренировка. Как ти се стори обстановката?
Впечатленията, които добих преди да дойда в Перник се потвърдиха. Заварих един прекрасен колектив и веднага усетих, че ще бъде истинско удоволствие да работя с Христо Янев, Владимир Манчев, Тони Евтимов и Виктор Райчев. Момчетата ме приеха много добре и наистина съм щастлив.
Новият кондиционен треньор доста ви изпоти още на първо занимание…
(смее се) Така трябва. Ако искаме след това да ни е лесно, сега ще се наложи да потичаме повече.
Идваш от отбор, който е известен като люпилня на таланти, но не се слави с темпераментна публика…
Благодарен съм на Марица за всичко, което ми даде и научих там, но наистина феновете на Миньор бяха една от причините да приема предложението. През миналия сезон гледах няколко мача на тима и си мислех, че това са хора, които наистина обичат много своя отбор и знаят как да го подкрепят. Чудех се как може толкова много от тях да обикалят страната и да бъдат навсякъде с тима. Дори ще си призная, че гледах няколко клипчета в интернет и тръпки ме побиха (смее се). Нямам търпение да дойдат официалните мачове и да усетя наживо чувството да имаш подобна публика зад гърба си.
В личен план какви са целите ти с екипа на Миньор?
На първо място поставям клуба и отбора и точно поради тази причина целта ми е да зарадваме нашите привърженици и още тази година да изпълним поставената цел, а именно влизане в елита. В личен план си пожелавам да съм здрав. С пристигането си в Перник направих крачка напред и дано продължа все така.

С подкрепата на: